CSM Bucureşti a debutat cu o înfrângere la scor în grupa principală 2 a Ligii Campionilor, scor 27-36 pe terenul echipei Gyor. Campioana României a avut o primă repriză sub orice critică în apărare, perioadă în care a încasat un număr record de goluri de când joacă la acest nivel – 22 de goluri. Pentru ca gustul să fie şi mai amar după această seară, cea mai bună jucătoare a meciului a fost o româncă, pivotul Crina Pintea, tranferată în această iarnă de Gyor.
CSM Bucureşti a suferit cea mai categorică înfrângere din istorie în Liga Campionilor. Precedentul era tot la Gyor, în urmă cu două sezoane, când echipa maghiară a câştigat cu 33-25.
În urma rezultatului din Ungaria, campioana României a piedut locul 2 în grupa principală, fiind egalată de Vipers şi depăşită la golaveraj, după ce norvegiencele s-au impus cu 25-24 pe terenul echipei Krim Ljubljana. După cinci meciuri contabilizate, CSM Bucureşti are şi golaverajul negativ!
Fără Cristina Neagu şi Amanda Kurtovic în echipă, CSM Bucureşti a arătat în prima aparţie din Europa că a abandonat lupta pentru a ajunge până la capăt în Liga Campionilor. Bugetul cu siguranţă nu s-a diminuat, dar echipa a arătat ca o vieţuitoare rătăcită prin Ungaria. Gyor a avut la rândul ei trei absenţe de marcă, pe Mork, Amorim şi Gorbicz, chiar şi în aceste condiţii era considerată mare favorită, dar toţi suporterii români au aşteptat totuşi ca echipa campioană a României să lupte măcar pentru şansele mici pe care le-a avut, să intre şi să pună suflet în joc.
Semnalele de la începutul acestui an venite în Liga Naţională, după 27-26 cu Gloria Buzău şi 36 de goluri încasate de la HC Zalău, nu au fost luate în seamă. CSM Bucureşti a intrat în infernul de la Gyor cu garda jos şi a început să o încaseze încă din primele minute. Diferenţa a crescut treptat, dar golurile au venit ca un tăvălug în poarta apărată de Jelena Grubisic. Gyor a marcat chiar şi câte două goluri într-un minut, împotriva unei echipe buimăcite, care a arătat jalnic în apărare, fără ambiţie.
Deasupra tuturor s-a ridicat pivotul român Crina Pintea, care nici măcar nu a intrat de la început, ci şi-a făcut debutul în Liga Campionilor abia în minutul 15. Jucătoarea care nu a fost ţintă pentru CSM Bucureşti în iarnă pentru că staff-ul tehnic a avut alte piste - în niciun caz pivoţi şi jucătoare de apărare – a dat recital. Două goluri înscrise cu poarta goală şi o „plasă” de şase goluri oferite campioanei României până la pauză, suficient ca Gyor să intre în istoria neagră a clubului bucureştean: scor 22-15 la pauză. Încă de atunci, CSM a stabilit un prim record negativ prin numărul de goluri încasate într-o repriză.
După pauză, Gyor nu a oprit motoarele, dar a avut totuşi un portar în faţă mult mai inspirat, Jelena Grubisic, Croata a avut câteva parade utile, dar oarecum a fost în bătaia puştii, pentru că apărarea nu prea a protejat-o. Astfel, campioana Ungariei a ajuns la zece goluri diferenţă, 29-19, în minutul 45. Suficient pentru Gyor, ce a fost de demonstrat, a arătat pe teren. La final, CSM Bucureşti a pierdut cu 36-27, adică la cea mai mare diferenţă în cei 4 ani de istorie în Liga Campionilor.
Sigur, nimic nu este pierdut pentru campioana României, dar la cum a arătat jocul pe întreg parcursul sezonului până acum, pentru că şi în prima parte a sezonului au fost destule probleme cu Neagu şi Kurtovic în teren, sunt tot mai multe indicii că nu este sezonul echipei CSM Bucureşti. Ba chiar şi calificarea în Final Four pare destul de greu de realizat în condiţiile în care echipa nu se apără deloc.
Ce s-a mai văzut / nu s-a văzut azi la Gyor – CSM Bucureşti
Pe lângă faptul că nu are apărare, CSM Bucureşti a avut doar două soluţii optime la 9 metri în absenţa jucătoarelor Neagu şi Kurtovic. În schimb, Gyor fără Amorim, Mork şi Gorbicz le-a avut în plus pe Groot, Oftedal, Kristiansen, Hansen şi Tomori. Mai presus de orice a avut însă spirit de luptă, spirit de echipă. Crina Pintea a arătat la Gyor de parcă ar fi jucat acolo de ani de zile! Şi abia are o lună de când s-a alăturat proiectului.
Gyor - CSM Bucureşti 36-27 (22-15)
Leynaud, Kiss, Grimsbo – portari; Knedlikova 5, Afentaler 1, Brattset 1, Hansen 2, Oftedal 3, Kristiansen 3, Tomori 2, Groot 5, Fodor 5, Bodi, Puhalak, Pintea 9
Ion, Ungureanu, Grubisic – portari; Udriştioiu, Radicevic 6, Curea 1, Lekic 8, Jacobsen, Bazaliu, Lazovic 3, Omoregie 4, Constantinescu, Manea 1, Hagman 1, Cvijic 2, Mehmedovic 1
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu