miercuri, 5 decembrie 2018

Tenis | "Această regulă e o prostie pentru tenisul feminin" | Australian Open-ul e pregătit pentru o revoluţie uriaşă, cu doar o lună înainte de start. 2019 poate deveni ediţia "morţii subite"

Corespondentul reputatei publicaţii Times anunţă o revoluţie de proporţii pentru ediţia 2019 a turneului de la Australian Open (14-27 ianuarie), cu doar o lună înainte de startul întrecerilor.
Stuart Fraser a dezvăluit în premieră că, în principiu, organizatorii au primit acordul de a introduce "super-tiebreak-ul" în setul decisiv. Astfel, la două luni după ce Wimbledon-ul lua o decizie istorică, de a folosi tiebreak-ul la scorul de 12-12 în decisiv, australienii sunt gata să spună şi ei adio meciurilor-maraton.
Australienii propun însă ca tiebreak-ul să apară în decisiv la acelaşi scor ca în cazul oricărui alt set normal din meci, dar pe un format întâlnit la dublu. Oficialii de la Melbourne doresc ca fetele să joace în finalul setului trei un super-tiebreak după sistemul primul la 10, cu diferenţă de două puncte. La fel, băieţii ar urma să joace după un sistem similar setul cinci.
Organizatorii au declarat că aşteaptă consultările cu jucătorii şi acceptul lor. O variantă de compromis ar fi implementarea acestor reguli de probă în 2019, în competiţia juniorilor, înainte de a fi introduse şi pe tablourile principale de simplu feminin şi masculin.
Cele patru turnee de Mare Şlem ar urma să se joace, fiecare, după altă regulă în decisiv:
  • super-tiebreak la 10 în cazul Australian Open-ului, la scorul de 6-6
  • diferenţă de două game-uri fără limită de scor la Roland Garros
  • tiebreak normal la Wimbledon, la scorul de 12-12
  • tiebreak normal la scorul de 6-6, la US Open
O primă reacţie dură a venit din partea jurnalistului New York Times, Ben Rothenberg, care apreciază că "această regulă este o prostie pentru tenisul feminin".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu